Scrabble kiegészítés 2.

Bár a papír Scrabble elég jól működött, idővel szükségét éreztük egy keményebb változatnak. Költséghatékonyság és megmunkálhatóság miatt a választás a fára esett.

Két koncepció közül kellett választanunk: valamilyen lemezt vágunk fel kis négyzetekre, vagy egy megfelelő méretű lécet szeletelünk fel. Előbbi szebb felületet eredményez, utóbbiból lényegesen könnyebb egyforma méretű darabokat vágni. Végül az utóbbi mellett döntöttünk.

Anyagok és eszközök:
  • 1 m 20*20 mm faléc
  • fűrész
  • csiszoló
  • alkoholos filc

 

A 20*20 mm-es falécekhez könnyen hozzájutottunk, a legnagyobb kérdés és legnehezebb munka a feldarabolása volt. Kipróbáltunk több fűrészt is, hogy melyik viszi és nem szálkásítja fel, legjobbnak egy kis méretű és kis fogú körfűrész bizonyult. Nem volt tökéletes, kellett utána csiszolni, kicsit deformálta a darabokat, ha túlhevült kicsit meg is pörkölte őket. Végül azonban (néhány műhelyben töltött óra után) rendelkezésünkre állt 100 darab azonos méretű kis fa lapocska. Nekem még tetszik is a helyenként felbukkanó sötétbarna benne. (Körfűrész hiányában kis kézi fűrésszel is működik, csak sokkal tovább tart.)scrabble tiles

 

Innen már gyerekjáték volt alkoholos filccel megírni  a betűket a megfelelő pontértékkel. Kaptak a kész betűk saját zsákot és nagyszerűen lehet játszani velük.

scrabble board

(English version: Scrabble upgrade 2.)

Advertisements

2 thoughts on “Scrabble kiegészítés 2.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s