Téli koszorú

Szeretem az évszakok változását a bejárati ajtóra tett koszorún is követni. Idén a nyárból hirtelen a télbe ugrottunk, de sebaj. Nem is nagyon terveztem túl a koszorút, amit otthon találtam, abból készült, leginkább a kötésből maradó fehér fonalakat használtam el hozzá.

winter-door-wreath

Anyagok és eszközök:

  • koszorúalap
  • fehér fonal
  • pár díszítőelem (makk sapka, szalag, fenyőfa dísz)
  • olló, ragasztó, fogpiszkáló

A koszorúalapot szorosan körbetekertem fehér fonallal (haladósabb, ha két szállal tekerünk egyszerre), kialakítottam belőle az akasztót is. A hóemberhez készítettem egy pompont kartonpapír körök segítségével (ahogy általános iskolában tanultuk), egy kisebbet pedig villa köré tekerve és átkötve. Gömb alakúra nyírtam mindkettőt ollóval.

A nagyobbik pompont az átkötő szállal szorosan a koszorúra kötöztem. A kisebbet először ráragasztottam, de nem éreztem stabilnak, ezért egy fogpiszkálót átszúrtam mindkét pomponon. A hóember sapkáját egy makktól kölcsönöztem, azt szintén odaragasztottam, de a fogpiszkáló is tartja valamennyire. Sálat kötöttem sötétbarna szalagból.

Volt egy fehér fenyőfa formájú díszem, amit használni akartam. A csipesz segítségével ráapplikáltam a koszorúra a hóember mellé, alá. Valami hiányzott még, ezért sötétbarna papírból két hópelyhet lyukasztottam és ráragasztottam a koszorúra a többi dísz környékére. Így sokkal teljesebb, kiegyensúlyozottabb lett az összkép.

És bár hó még nincs nálunk, az ajtót kinyitva egy pillanatra hóesésben érzem magam.:)

English/angol: Winter wreath

Advertisements

One thought on “Téli koszorú

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s