Újságpapír felhasználás

Kreatív alkotás közben gyakran szembesülünk azzal, hogy bizonyos eszközök, alapanyagok nem éppen olcsóak. Vagy veszünk valamit és nem használjuk sokat, beszárad, ki kell dobni.

Néhány ötletet hoztam, amihez nem kell más, mint újságpapír kivágások, ragasztó és egy tárgy. Az újság, amit használtam a Nők Lapja volt, sok színes kép van benne, vékony, fényes papírra nyomtatva. Egy-két számból már elegendő képet lehet összevadászni.

  1. Csokoládék kép

Ennek az inspirációja egy csokoládé reklám volt, nagyon megtetszett a színe és hangulata. a képeket kivágtam, összerendeztem, tettem mögé egy bordósra festett lapot és beraktam egy egyszerű képkeretbe. A háttér színe illik a témához és szobámhoz is (bordó ágy, függöny). Az egész elkészítése fél óráig sem tartott.

DSCN7931

  1. Nőies kép

Egy Mucha kiállítást reklámoztak és nekem nagyon megtetszett a buja nőiesség, ami a képekből árad. Kivágtam és elrendeztem őket. A háttérhez két különböző színű festéket használtam, melyek között repesztő lakkot hordtam fel, így antik hatású lett. Ilyen lakk hiányában egy szép mintás papír is megfelel. A képeket erre felragasztottam, majd az egészet bekereteztem. A kép azóta is a ruhásszekrényem mellett lóg, hogy öltözködés közben emlékeztessen a nőiességemre.

DSCN7924

  1. Dobozka

Ennek a képnek az álomszerű hangulata fogott meg (Szűcs Édua rajza). Kék színt kapott, arany repedésekkel. Azokat a gombokat tartom benne, amiket az új ruhákhoz adnak tartalékba.

DSCN7928

  1. Fotó(s) doboz

Fekete-fehér képeket gyűjtöttem hozzá és egy cipősdobozt vontam be vele. Régies hatása lett, fényképeket tartok benne.

DSCN7920

  1. Konyhai doboz

A kamrában tartottunk néhány régi karton dobozt száraztésztának, amiknek nagyon praktikus volt a mérete, formája, azonban az évek múlásával megkopott, a sarkok kezdtek szétjönni. A sarkokat megerősítettem, a tetejüket pedig bevontam a receptekhez mellékelt ételfotók képeivel. Az eredmény modern, izgalmas, színes, a funkcióhoz igazodó külső lett.

DSCN7917

(English version: Magazine upcycle)

One thought on “Újságpapír felhasználás

Leave a comment